Cacao ceremonie

The Spirit of the Goddess en Arthemisia bundelen hun krachten!

Isabelle en Andrea nodigen je uit om te verbinden met cacao (I’x Cacao) door middel van een cacao ceremonie. Cacao is een zeer geneeskrachtige plant, die heilig is voor de Maya’s. Ze helpt je om je vrouwelijke energie te versterken, meer naar je intuïtie te luisteren, je creativiteit te uiten en je hartsverlangen te volgen.

Wij zullen de ceremonie vormgeven met respect voor de oude Maya tradities waarin gewerkt wordt met cacao. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar initiatieven in Colombia en Guatemala die bijdragen aan het behoud en de bescherming van de Maya wijsheid en tradities. Wij werken hiervoor samen met Tata Andrés Chancí, een spirituele Maya leider (Aj’kich).

Wat is een cacao ceremonie?

Tijdens een cacao ceremonie staat het drinken van een kopje pure, rauwe cacao centraal. Door het bewust drinken van dit plantmedicijn gaan wij samen ervaren wat de helende kracht is van cacao.

Waar komt de cacao vandaan?

Onze cacao komt uit Guatemala en is van zeer hoge kwaliteit. Het is op de traditionele manier vervaardigd en met respect voor de natuur door de Maya Kiché gemeenschap uit Panajaxit.

Wat ga ik merken van de cacao?

Wij zullen een relatief hoge dosis tot ons nemen. Op deze manier kun je goed ervaren wat de cacao met je doet. Wat het precieze effect van cacao is, verschilt per persoon. Zo kun je je heel ontspannen, creatief of emotioneel gaan voelen.

Heeft cacao een hallucinerend effect?

In tegenstelling tot ayahuasca, peyote, San Pedro of andere plantmedicijnen, heeft cacao geen hallucinerend effect. Je kunt dus na de ceremonie veilig deelnemen aan het verkeer en andere activiteiten.

Is cacao gezond?

Ja, cacao is een zeer geneeskrachtige plant. Het heeft een positief effect op je fysieke lichaam (reguleert o.a. de bloeddruk en stimuleert je geluksgevoel, heeft een positief effect op je hart en je longen en brengt ontspanning in je spieren) maar ook op je emotionele lichaam (opgekropte emoties kunnen loskomen), je mentale lichaam (kalmeert je gedachtestroom) en je spirituele lichaam (opent je kruinchakra).

Waar komen cacao ceremonies vandaan?

Cacao ceremonies zijn afgeleid van verschillende Maya rituelen. Voor de Maya’s is cacao, samen met maïs, de heiligste plant die er is. Cacao wordt geofferd middels een Kotzij’ (offerritueel), het wordt gedronken tijdens verzoeningsrituelen en het wordt ingezet om te verbinden met Moeder Aarde. Meer weten over de herkomst van cacao ceremonies? Bekijk deze video.

Hoe kan ik me voorbereiden op de ceremonie?

In principe is er geen voorbereiding nodig, maar we raden je aan om niet te zwaar te eten voordat je naar de ceremonie komt.

Zijn er contra-indicaties voor cacao?

Over het algemeen is het drinken van cacao zeer veilig. De inhoudsstoffen van de cacao kunnen echter wel een wisselwerking hebben met hartmedicatie of SSRI-medicatie zoals antidepressiva en slaapmedicatie. Ook als je hartaandoeningen hebt, een hoge bloeddruk of je bent zwanger, dan raden we je aan om te overleggen met je arts of het verstandig is om de cacao te drinken.

Geef deze behandeling kado!

Ontzettend leuk om te krijgen en om te geven!
TOP
WhatsApp WhatsApp mij