BRTT & TRB

The Spirit of the Goddess is een gecertificeerd aanbieder van Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork, afgekort BRTT & TRB.

De BRTT-methode is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Door bepaalde oefeningen help je jouw natuurlijke mechanisme te herinneren om deze spanning los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

De TRB-methode bevat de 8 meeste effectieve ademhalingstechnieken ter wereld die je, met de juiste begeleiding, kunt beoefenen om emotionele blokkades te neutraliseren, je zenuwen te kalmeren en je in staat te stellen krachtig en vol energie door het leven te gaan.

Bovenstaande methodes worden alleen aangeraden om te beoefenen op een veilige plek en onder begeleiding van een gecertificeerd aanbieder.

Waar kan BRTT & TRB je bij helpen?
- Trauma heling
- Het verhelpen van burn-out verschijnselen, depressie
- Overmatige vermoeidheid
- Verlichting van migraine
- Verminderen van rug-, nek- en schouderklachten
- Verkrijgen van een betere nachtrust
- Meer veerkracht
- Verlagen van (werk)stress, minder opwinding en conflicten
- Vermindering van piekeren
- Het krijgen van meer (nacht)rust, beter slapen
- Het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen
- Reduceren en verhelpen van angsten en fobieën
- Ontspannen van de bekkenbodem
- Vergroten van het libido
- Verminderen symptomen van PTSS (posttraumatisch stressstoornis)
- Gemakkelijker ademhalen
- Minder zorg en paniek
- Meer energie en uithoudingsvermogen
- Minder vastgehouden spanning in het lichaam waardoor een vrijer gevoel
- Verhoogde flexibiliteit
- Minder emotioneel
- Vermindering van angsten
- Verlichting van chronische aandoeningen

"Als je vindt dat je leven anders mag, moet je bereid zijn om er iets aan te doen."
Soms moet je een vrije val aandurven om erachter te komen dat je kan vliegen!

Hoe ziet een BRTT & TRB sessie eruit?
Voordat je deelneemt aan deze transformerende sessie nemen we een uitvoerige intake af. Dit helpt jou in je proces en zo weten we, wat we tegen kunnen komen. Ook kijken we naar eventuele contra-indicaties zoals medicatie gebruik, psychische aandoeningen, hartproblemen, recente operaties en zwangerschap. Het is belangrijk dat de sessie helemaal veilig kan plaatsvinden.

De BRTT & TRB sessie duurt gemiddeld 3 uur.
De investering is €175,00 per sessie. Neem voor een sessie aan huis contact met ons op via info@thespiritofthegoddess.com.

Als je echt iets wil gaan doorbreken adviseer ik om een traject aan te gaan van meerdere sessies. Gun jezelf groei en een lichter leven.

Extra informatie
Als vechten en vluchten niet kan, raak je bevroren.
Trauma kan ontstaan als we willen vechten of vluchten maar we nergens heen kunnen. Dan komen we in een verlamming terecht, raakt ons zenuwstelsel overweldigd en kunnen we onze lichamelijke instincten niet voltooien. De revolutionair oude reacties van ons reptielbrein worden actief.

Ons lichaam als ingang naar traumaverwerking: Herstel van natuurlijke veerkracht.
Trauma heeft op de eerste plaats invloed op ons lichaam en niet onze geest. Daarom helpt praten over ons trauma ook nauwelijks en moeten we onze lichaamsbeleving gebruiken om trauma te verwerken. Trauma Release Therapie laat gelukkig ook zien hoe toegankelijk de natuurlijke veerkracht van ons lijf is en hoe we de ervaring van veiligheid in ons lijf kunnen terugvinden.

Wat is spanning?
Spanning (stress) wordt vaak als negatief bestempeld, terwijl spanning vaak noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan reflexen als vechten, vluchten of bevriezen. Ze vergroten onze overlevingskansen. Eenmaal in veiligheid is die overlevingsspanning niet meer nodig en kan het losgelaten worden. Het lichaam keert dan weer terug in een ontspannen staat van zijn. In het dierenrijk is dat te zien bij bijvoorbeeld vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die in hun flanken trillen.

Stress
Mensen hebben ook zo'n ontladingsmechanisme, maar herkennen het niet meer als zodanig. Trillen van spieren wordt als vreemd gezien of geassocieerd met het tonen van zwakte en/of angst. Trillen van angst of woede, trillende benen van schrik of trillen na zware inspanning.

In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelf opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven.

Geef deze behandeling kado!

Ontzettend leuk om te krijgen en om te geven!
TOP
WhatsApp WhatsApp mij