admin
woensdag, 15 januari 2020 / Published in The Spirit Blog

De cyclus van de maan en de menstruatie worden, in mijn ogen, te weinig met elkaar in verband gebracht. Toch zijn de maan en de menstruatie (bijna) dezelfde soort cyclus en zijn zij nauw met elkaar verbonden.

De maancyclus kent 4 fasen; de nieuwe maan, de toenemende maan, de volle maan en de afnemende maan. Iedere 28 dagen bouwt de energie van de maan op en neemt deze, op de helft van haar cyclus, weer af. Er is een tijd van actie en creatie en er is een tijd van terugtrekken en rusten.

De menstruatie cyclus werkt precies hetzelfde met 4 fasen, een moment van actie en creatie en een moment van terugtrekken en rusten. 

Ook in de seizoenen is deze cyclus terug te vinden; in de lente en zomer is er actie en creatie te zien in de natuur, terwijl in de herfst en winter de natuur zich aan het terugtrekken is en gaat rusten.

Waarom weten we hier zo weinig van en werken we niet hand in hand met deze cyclus van de natuur?

Ik wil niet te diep ingaan op deze vragen. We leven in het nu en we gaan vooruit. In mijn ogen is het dan ook belangrijk vooruit te gaan. In mijn workshops, blogs en video´s geef ik dan ook voornamelijk handvatten om vooruit te gaan. 

Een feit is dat vrouwen, soms, te weinig weten van hun eigen menstruatiecyclus en van de gelijkenis met de cyclus van de natuur. Laat staan dat de gemiddelde vrouw weet hoe je de menstruatiecyclus kunt gebruiken om beter in je vel te zitten. Hier moet, vind ik, verandering in komen. 

Net als de natuur kunnen wij creëren, niet alleen nieuw leven maar ook ideeën, dromen en wensen.

Wij vrouwen zijn ervaringsdeskundigen in verandering. Veel energie, mood swings, zin in seks, totaal geen zin in seks, creativiteit, levenslust, klaar voor ruzie, jeugdigheid, heftige pijn en ga maar door. Dat alles elke maand, 12 keer per jaar. 

Wanneer wij ons bewust worden van al deze fasen, erin mee bewegen en ons overgeven aan de cyclus van het leven staan we volledig in onze vrouwelijke kracht en voelen we ons in balans, door alle schommelingen heen.

22 februari om 12.30 zal ik een dag workshop organiseren waarin je praktisch leert te werken met jouw menstruatiecyclus. Je krijgt een reader, leert o.a. iets over passende kruiden en edelstenen, de yoni steam, en meditaties en ademhalingsoefeningen die aansluiten bij de verschillende fasen van onze cyclus. We sluiten de dag af met een vrouwencirkel waarbij we een mooie connectie gaan maken met onze baarmoeders. 

De kosten zijn 50 euro en de workshop duurt tot 16.30. Je kunt je aanmelden via info@thespiritofthegoddess.com

Blijf op de hoogte van workshops, blogs, video´s en meer via social media.

Warme groet, namaste & Blessed be,

Isabelle

admin
donderdag, 13 juni 2019 / Published in The Spirit Blog

Reinigen & ontladen.

Een aantal weken geleden heb ik een blog geschreven over energetische bescherming. Ook heb ik een blog geschreven over gronden. Naast gronden en beschermen is het reinigen en ontladen van mijn energetische lichaam belangrijk om mijzelf te verzorgen en te onderhouden. (meer…)

admin
woensdag, 08 mei 2019 / Published in The Spirit Blog

Het blog wat ik deze keer geschreven heb gaat over (energetische) bescherming.  Naast gronden is bescherming voor mij een belangrijke (energetische) handeling om voor mijzelf te zorgen. (meer…)

admin
donderdag, 18 april 2019 / Published in The Spirit Blog

Vrijdag is het weer volle maan. Deze keer staat de volle maan in, mijn eigen sterrenbeeld, weegschaal.

De volle maan is het punt waarop de maan op de helft van haar cyclus is en wanneer het hoogste punt van licht en energie is bereikt. De vrouwelijke en zachte energie van de volle maan kun je goed gebruiken voor praktische handelingen. Deze vind je onderaan dit blog.

(meer…)

TOP
WhatsApp WhatsApp mij